Home Noutăţi
Flashmob, organizat de Consiliul de Tineret al Federației SINDASP PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 Decembrie 2016

Astăzi, 7 decembrie, tinerii - membri de sindicat ai Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice au organizat în fața Casei Guvernului un flashmob, la inițiativa Consiliului de Tineret al Federației SINDASP.

Participanții la  flashmob au ținut să menționeze,  că tinerii funcționari publici  sunt la limita existenței cu salariul pe care îl au la moment. Acest salariu nu este suficient pentru a acoperi cheltuielile lunare de întreținere pentru o singură persoană, nemaivorbind de întemeierea unei familii sau creșterea unui copil. Și aici se cere – dublarea salariilor pentru tinerii funcționari publici. Majorarea preconizată cu 10-20%  nu  rezolvă situația.

 
Reforma sistemului de pensii, discutată în cadrul întrevederii sindicaliștilor cu premierul Pavel Filip PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Decembrie 2016

Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și membrii Comitetului Confederal al CNSM – președinți ai centrelor sindicale național-ramurale,  au avut luni, 5 decembrie, o  întrevedere cu premierul Pavel Filip, unde au pus în discuție conceptul  reformei sistemului de pensii.

Prezent la întrevedere, președintele Federației SINDASP Vlad Canțîr  a reiterat poziția  Federației SINDASP cu privire la  dezacordul total vizând  intenția de a modifica formula de calcul a mărimii pensiilor pentru categoria de asigurați – funcționari publici.

 
IMPORTANT! COMUNICAT PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Noiembrie 2016

Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice a expediat, repetat, pe data de 29 noiembrie curent, pe adresa Parlamentului şi Guvernului  Republicii Moldova, precum şi Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, declarații vizând proiectul legii de modificare a Legii nr.156 din 14.10.1998 privind pensiile de asigurări sociale de stat.

 
Reprezentantul Federației SINDASP a participat ședința Consiliului Federației Internaționale a Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice PDF Imprimare Email
Luni, 28 Noiembrie 2016

În perioada  22–26 noiembrie  2016  în orașul  Ierusalim, Statul Israel s-a desfășurat ședința Consiliului  Federației Internaționale a Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice  (cu sediul  în  or. Moscova).

Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice a fost reprezentată la acest eveniment de către Larisa Frija – membru al Comitetului executiv al Federației SINDASP, președintele Asociației sindicale  a Departamentului  Instituțiilor  Penitenciare.

În luarea de cuvânt rostită în cadrul ședinței Consiliului,  reprezentantul nostru a informat  participanții despre principalele acțiuni  întreprinse de către  Federația SINDASP pe parcursul anului 2016 la capitolul dialog social, protejarea drepturilor şi intereselor de muncă şi profesionale ale membrilor de sindicat, precum și evenimentele preconizate cu prilejul celei de-a 70 Aniversări a Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 37